Een granaatappel is een vrucht met een ronde vorm, een leerachtige schil en een binnenkant vol sappige, felrode zaden. Het staat bekend om zijn zoete en zure smaak.
Smaak
De sappige felrode pitten hebben een frisse, zoetzure smaak.
Granaatappels in de keuken
Granaatappelpitten zijn een populaire en smaakvolle toevoeging aan verschillende gerechten en drankjes. Granaatappelpitten zijn zeer geliefd in de Midden-Oosterse keuken.
Oorspronkelijk komen granaatappels uit Perzië (Iran). Ze worden al eeuwenlang gekweekt rond de Middellandse Zee, het Midden-Oosten, Afghanistan, India en de Kaukasus.
Vertaling
- Engels: pomegranate
- Frans: grenade
- Duits: Granatapfel
granaattiomena / granat / granatæble / granatäpple / granateple / granátové jablko / melagrana / nar / rodie / romã / ρόδι / гранат / رُمَّان / ผลทับทิม / 석류 / ザクロ / 石榴
Granaatappel pellen
- Snijd de boven en onderkant van de granaatappel.
- Snijd hem vervolgens langs het vruchtvlees in partjes.
- Buig met je vingers de partjes uit elkaar, doe dit boven een kom om de pitjes op te vangen.
- Pel het vruchtvlees van de partjes en leg de granaatappelpitjes bloot. Deze kun je zo uit het vuistje eten!